ik wordt gestalkt

Stalking

Wordt u gestalkt? of heeft u last van een stalker?

Stalking / pesten

Stalking is als volgt omschreven in het Wetboek van Strafrecht;

Artikel 285b Wetboek van Strafrecht.

1.

Hij, die wederrechtelijk stelselmatig opzettelijk inbreuk maakt op eens anders persoonlijke levenssfeer met het oogmerk die ander te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden dan wel vrees aan te jagen wordt, als schuldig aan belaging, gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of een geldboete van de vierde categorie.

2.Vervolging vindt niet plaats dan op klacht van hem tegen wie het misdrijf is begaan
Stalking, juridisch ook wel belaging genoemd, is een veelvoorkomend zedendelict. Stalking ontstaat wanneer een persoon, bijvoorbeeld uw ex-partner of een bewonderaar over de grenzen van het toelaatbare gaat om in te breken in uw leven.

Hetgeen leid tot een schending van de persoonlijke levenssfeer waardoor u zich gehinderd of zelfs onveilig voelt.

Stalking kan dus uw gehele leven beïnvloeden en is dan ook erg vervelend of zelfs bedreigend. Veelvoorkomende vormen van stalking zijn het veelvuldig bellen, het volgen, of via andere kanalen contact proberen te zoeken. Een harde eis aan stalking is wel dat het herhaaldelijk en met enige regelmaat zich voordoet.


Wat doet Bles en van Rijs Recherche in deze zaken?

Doordat wij veel expertise en ervaring binnenshuis hebben weten wij wat belangrijk is voor het bewijzen van de stalking. Een gedegen onderzoek over een langere periode kan aantonen dat de stalking zich herhaaldelijk en met enige regelmaat voordoet waardoor u niet meer u normale leven kan leiden. Vaak is een stalkingzaak ook erg emotioneel en wij van Bles en van Rijs Recherche zullen er alles aan doen om u hierbij bij te staan.